Aktifkan balik forum button quail nih..

Quail - The several genera of mid-sized birds in the pheasant family Phasianidae, or in the family Odontophoridae. Discuss about them here.
onezkatana
Wise Owl
Posts: 267
Joined: Sat May 26, 2007 4:05 am

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby onezkatana » Tue Aug 18, 2009 7:04 am

zahari wrote:
greenfrog wrote:
cikgu wan tue sapa?aku nie org baru kat forum bro x kenal..perlis tue x besar mana leh cari
umah mertua aku kat kangar...
aku beli budgie pun kat petshop sana..kedai burung org melayu..depan jln besar nak ke pdg besaq
tp button quail x der lak jual.bnyk budgie,luvbird,canary..


Cg wan tu "Irwan Fahmy" la...otai tu...bkn burung ja dia ada, ulaq n kuda pun ada...



cg wan tu profoser kat forum ni... :D :D
ulaq mcm die tak main dah...maklum lah nak ada anak ni..heheh
kuda tak pasti.tapi burung jgn cakap lah..memang die ni terbaik malaysia...
:D :D ..nice guy...

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby Irwan Fahmy » Tue Aug 18, 2009 7:49 am

Mana ada profesorla... Just pemelihara biasa sahaja.. Kalau nak ikutkan the best ramai lagi.. Ni tahap ciput ja hehehe :oops:
Ular dah tak bela dah.. Pencen.. Kuda ada lagi, duk training endurance before puasa.. :)

Greenfrog, kalau balik kg raya nanti jemput2la singgah ke umah.. :wink:

User avatar
zahari
Moderator
Moderator
Posts: 1449
Joined: Thu Dec 21, 2006 2:39 pm
Location: Sik, Kedah/Shah Alam,Sel.
Contact:

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby zahari » Tue Aug 18, 2009 8:14 am

Irwan Fahmy wrote:Mana ada profesorla... Just pemelihara biasa sahaja.. Kalau nak ikutkan the best ramai lagi.. Ni tahap ciput ja hehehe :oops:
Ular dah tak bela dah.. Pencen.. Kuda ada lagi, duk training endurance before puasa.. :)

Greenfrog, kalau balik kg raya nanti jemput2la singgah ke umah.. :wink:



Ha.... kan ka dia dah invite tu...
Cg Wan ni jenis low rangers, tp bukan power rangers aaa.....ops! ya ka.... :mrgreen: Takat nak menuntut ilmu bab burung ni, hang tanya ja....hampir semua spesis kat dlm forum ni dia tau..Raya nanti blh aa singgah rumah dia....Tp ingat pesan aku, "kuatkan Iman"...
ImageImage

greenfrog
Wise Owl
Posts: 482
Joined: Mon Oct 13, 2008 8:48 am
Location: ofis
Location: pj-shah alam-kangar-endau mersing-bandar bukit raja
Contact:

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby greenfrog » Tue Aug 18, 2009 8:44 am

Irwan Fahmy wrote:Mana ada profesorla... Just pemelihara biasa sahaja.. Kalau nak ikutkan the best ramai lagi.. Ni tahap ciput ja hehehe :oops:
Ular dah tak bela dah.. Pencen.. Kuda ada lagi, duk training endurance before puasa.. :)

Greenfrog, kalau balik kg raya nanti jemput2la singgah ke umah.. :wink:


cikgu wan umah area mana?umah mertua kat pauh...cikgu embun kenal dak?dia ngajar kat Matri.
cikgu wan kat area perlis mana lagi kedai burung selain ader 2 kedai kat town kangar tue?

nizam
Weaning Bird
Posts: 29
Joined: Tue Aug 04, 2009 6:32 am
Location: Bandar Baru Bangi,Selangor

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby nizam » Tue Aug 18, 2009 10:23 am

zahari wrote:
greenfrog wrote:
cikgu wan tue sapa?aku nie org baru kat forum bro x kenal..perlis tue x besar mana leh cari
umah mertua aku kat kangar...
aku beli budgie pun kat petshop sana..kedai burung org melayu..depan jln besar nak ke pdg besaq
tp button quail x der lak jual.bnyk budgie,luvbird,canary..


Cg wan tu "Irwan Fahmy" la...otai tu...bkn burung ja dia ada, ulaq n kuda pun ada...


aa.. cantik sgt la tu.. mujur raya ni aku tak balik kg.. wife dlm pantang lg time tu.. nanti raya cina nak geledah umah cg wan nih..
ulaq pun ulaq la asal buleh tgk burung... aku dulupun kat umah mcm2 ada, tp bila dah kawen n duk umah taman nih.. adus.. hancuss hobiku nan best giler nih.. nanti nak mintak petua zahari la pi umah dia, bukan apa takur sesat pi tmn ulaq lak.. hahahaha..

User avatar
zahari
Moderator
Moderator
Posts: 1449
Joined: Thu Dec 21, 2006 2:39 pm
Location: Sik, Kedah/Shah Alam,Sel.
Contact:

Re: Aktifkan balik forum button quail nih..

Postby zahari » Tue Aug 18, 2009 11:17 am

nizam wrote:
aa.. cantik sgt la tu.. mujur raya ni aku tak balik kg.. wife dlm pantang lg time tu.. nanti raya cina nak geledah umah cg wan nih..
ulaq pun ulaq la asal buleh tgk burung... aku dulupun kat umah mcm2 ada, tp bila dah kawen n duk umah taman nih.. adus.. hancuss hobiku nan best giler nih.. nanti nak mintak petua zahari la pi umah dia, bukan apa takur sesat pi tmn ulaq lak.. hahahaha..



Ala bro nizam....aku pun dok rumah taman gak...rumah teres je, lg kecik saiz dia 14x65 je maklum la rumah teres zaman jepun...Kalau dah tegar tu bela jugak burung, bukan sekoq tp berpasang2...klu corner lot mat jd mini taman burung..bab bini tu pandai2 la ejas...mcm bekas GB aku, bini dia polis n xsuka bab burung. Hang tau apa ayat dia??? "NASIB BAIK DIA MAIN BURUNG, KALAU DIA MAIN POMPUAN MCMNA?"...Tolak ansur la tp hobi jgn sampai tolak tepi dah aaa. Dia takut nanti hang dok layan burung, hang kurang layan dia kot...takut kurang kasih sayang :mrgreen:

Jgn marah noo, selingan ja.
ImageImage


Return to “Quail”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest