Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Quail - The several genera of mid-sized birds in the pheasant family Phasianidae, or in the family Odontophoridae. Discuss about them here.
User avatar
tamteh
Flying Bird
Posts: 77
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:37 am

Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby tamteh » Sat Nov 08, 2008 9:25 am

cont........
quail chick (4 days old) with newly hatch serama 003.jpg
quail chick (4 days old) with newly hatch serama 003.jpg (16.79 KiB) Viewed 1635 times
quail chick (4 days old) with newly hatch serama 004.jpg
quail chick (4 days old) with newly hatch serama 004.jpg (15.19 KiB) Viewed 1636 times
serama + red jungle fowl chick -1 days old.jpg
serama + red jungle fowl chick -1 days old.jpg (14.19 KiB) Viewed 1636 times

User avatar
zahari
Moderator
Moderator
Posts: 1449
Joined: Thu Dec 21, 2006 2:39 pm
Location: Sik, Kedah/Shah Alam,Sel.
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby zahari » Sat Nov 08, 2008 11:50 am

congrats....

How about pheasant?
ImageImage

User avatar
tamteh
Flying Bird
Posts: 77
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:37 am

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby tamteh » Sat Nov 08, 2008 11:58 am

pheasant on progress, nak tengok hasilnya dlm 2-3 hari. Yg lepas semua telur tak de benih sebab off season atau masih muda lagi. the best season depa kata starting on march next year, umuq depa pun dah lebih 2 thn masa tu...

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby Irwan Fahmy » Sat Nov 08, 2008 1:12 pm

Congrats tamteh.. Need 2 hear more from u on the progress.. Have u followed the 1 that I tell u before?

User avatar
tamteh
Flying Bird
Posts: 77
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:37 am

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby tamteh » Sun Nov 09, 2008 1:48 pm

Tq my friend....petua yg cikguwan bagi semua saya ikut...tapi dedak pembiakan tue masih tak jumpa / dapat lagi, jadi saya bagi depa dedak campur ngan kacang hijau buat masa ni. Ada org kata kacang hijau ni boleh membantu pembiakan macam kita bagi kat burung terkukur dan ketitir... betui ka ?

User avatar
esham98
Wise Owl
Posts: 642
Joined: Tue Mar 18, 2008 6:35 pm
Location: ampang-PortDickson-JlnRajaChulan

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part II

Postby esham98 » Mon Nov 10, 2008 7:17 am

tamteh wrote: Ada org kata kacang hijau ni boleh membantu pembiakan macam kita bagi kat burung terkukur dan ketitir... betui ka ?

ermm.. rasanye macam betuila bro wan. kacang hijau ni macam menambahkan tenaga batin dan nafsu syahwat diorang le..
bro... skang ni ada berapa ekor button dalam koleksi?
esham


Return to “Quail”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest