Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Quail - The several genera of mid-sized birds in the pheasant family Phasianidae, or in the family Odontophoridae. Discuss about them here.
User avatar
zahari
Moderator
Moderator
Posts: 1449
Joined: Thu Dec 21, 2006 2:39 pm
Location: Sik, Kedah/Shah Alam,Sel.
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby zahari » Tue Nov 11, 2008 11:03 am

rapalakl wrote:alhamdulillah gua dah semakin sihat bro tp khamis ni masuk wad balik buat kimoterapi 2 hari...aku mmg respect giler kt korang n geng2 yg berjaya breed tak kira la spesis burung ker..mamalia ker...reptilia ker...ada usaha mesti ada jalan betul tk...nmpknya kita dah berjaya n melangkah semakin jauh...bukan apa bila reramai berjaya breed senang la skit nk tukar2 suka sama suka atau bisness harga kengkwn semestinya murahhhhh...hehehe...


Aku setuju sesangat tu...la ni aku nak tunggu chukar hang,agak2 yg janda tu bila hang nak couplekan????
ImageImage

User avatar
tamteh
Flying Bird
Posts: 77
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:37 am

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby tamteh » Tue Nov 11, 2008 11:29 am

zahari wrote:
rapalakl wrote:alhamdulillah gua dah semakin sihat bro tp khamis ni masuk wad balik buat kimoterapi 2 hari...aku mmg respect giler kt korang n geng2 yg berjaya breed tak kira la spesis burung ker..mamalia ker...reptilia ker...ada usaha mesti ada jalan betul tk...nmpknya kita dah berjaya n melangkah semakin jauh...bukan apa bila reramai berjaya breed senang la skit nk tukar2 suka sama suka atau bisness harga kengkwn semestinya murahhhhh...hehehe...


Aku setuju sesangat tu...la ni aku nak tunggu chukar hang,agak2 yg janda tu bila hang nak couplekan????



Betui tue joe kalau lama sangat menjanda tak elok, nanti jadi fitnah orang jer...he..he..he

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby Irwan Fahmy » Tue Nov 11, 2008 3:09 pm

Kasi temu jodoh cepat sikit baru ngamm.. :)

rapalakl
Talking Birds
Posts: 243
Joined: Fri Mar 23, 2007 4:11 am
Location: Sample Only
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby rapalakl » Wed Nov 12, 2008 4:13 am

kahkahkah...bukan janda la tp duda...aku pun kesian kat dia dok berkokok jer siang malam...puas aku cari chukar betina tp tk dpt2 lg...klu korang ada contact sesapa yg nk letgo n ada lebih chukar betina bg tau la yer...dari kecik aku bela sampai jadi duda chukar tu...hehehe...

User avatar
azman66
Wise Owl
Posts: 1393
Joined: Mon Feb 25, 2008 12:50 pm
Location: Iskandar & Klang Valley
Location: Golden Chersonese MY

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby azman66 » Wed Nov 12, 2008 11:41 am

rapalakl wrote:Cayalah n tahniah wan..breed byk2...aku punya mana daa...pheasant pun aku konfiden ko mesti success breed punya...hehehe...seronok tgk kengkwn berjaya breed spesis2 burung nie...


Tahniah wan. Saya pun tumpang seronok :mrgreen:
Image

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: Newly Hatch Button Quail Chick - Part I

Postby Irwan Fahmy » Wed Nov 12, 2008 12:32 pm

Nanti kita tukar2 anak pheasant dengan saya k.. Nak bagi campur bloodline sikit.. Kalau duk main dalam family yang samapun tak berapa elok gak.. :wink:


Return to “Quail”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest