Asian Blue Button Quail

Quail - The several genera of mid-sized birds in the pheasant family Phasianidae, or in the family Odontophoridae. Discuss about them here.
User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Postby Irwan Fahmy » Thu Aug 07, 2008 9:45 am

KEDAHmaju wrote:OffTopik:
cikgu, kat simpang empat haji kasim ada sangkaq jambui murah2 dak? depa kata sana barang murah2..? aku nak satu.. :wink:



Irwan Fahmy wrote:I on ja.. Danok bahaya woo la ni..Kawalan ketat sempadan. Nak pi kalau xda pasport ka border pas jgnla cari pasai hahaha! :lol: Aku tgk dah tak banyak jual sangkar jambul macam dulu2 kat sana. Sangkar kayu hitam pun dah takda. :roll:

Xada dah kat are situ, kalau hang nak tgk sangkar jambul cun2, (baru@ 2nd hand) sila tgk kat kedai burung jalan kaki bukit, on the way nak pi Pdg Besar. Sangkar Penang n Sangkar Siam banyak situ. Awek Siam takdala... :lol:

User avatar
esham98
Wise Owl
Posts: 642
Joined: Tue Mar 18, 2008 6:35 pm
Location: ampang-PortDickson-JlnRajaChulan

Postby esham98 » Thu Aug 07, 2008 5:28 pm

jebat wrote:Jang..mlm tu ko xde rase ppe ker..hehee.. tompek koreh tu jang..steady jea aku nengok kau mlm tu..hehee..ado nampak xapo yg den nampak :twisted: :wink:

p/s: Jang..ok dah palo dio..jgn taruk minyak..biar ann.. :wink:


ado gak den raso tobakar maso memulo tu ann....
lopeh tu raso klaka sbb tak cukup tangan...
(sampai kene letak dalam kocek suar)

ado gak den nampak kawan den kono langgar ngan pikau..
berani dio "pikau"kan kau jang..
ish!! ekekeke

thanks bro toucan for the infos.
i'll read more on that.. :) :wink:

thanks to Mr.Tanin for this section :wink:
esham

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Postby KEDAHmaju » Sun Aug 10, 2008 2:52 am

OffTopik:
xda dah..? la.. :(
jalan kaki bukit tuh penah dengaq, tp xtau nak p kot mana..? tgk la nnt, kalo koleksi jambui aku bertambah, aku p cari kot sana plak.. p ngan hang buleh kot cikgu..? :lol:


Irwan Fahmy wrote:Xada dah kat are situ, kalau hang nak tgk sangkar jambul cun2, (baru@ 2nd hand) sila tgk kat kedai burung jalan kaki bukit, on the way nak pi Pdg Besar. Sangkar Penang n Sangkar Siam banyak situ. Awek Siam takdala... :lol:

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re:

Postby Irwan Fahmy » Mon Aug 11, 2008 1:10 pm

[quote="KEDAHmaju"]OffTopik:
xda dah..? la.. :(
jalan kaki bukit tuh penah dengaq, tp xtau nak p kot mana..? tgk la nnt, kalo koleksi jambui aku bertambah, aku p cari kot sana plak.. p ngan hang buleh kot cikgu..? :lol:

Kita pi kut jalan biasa nak pi pdg besar. Buleh, no hal. Hang turun sini kontek aku, kita pi skali. :)

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: Asian Blue Button Quail

Postby KEDAHmaju » Wed Aug 13, 2008 2:04 am

boleh PM no phone sat kot..? :wink:

User avatar
jebat
Wise Owl
Posts: 349
Joined: Sat Mar 01, 2008 4:58 am
Location: 2nd rock from UK
Contact:

Re: Asian Blue Button Quail

Postby jebat » Thu Sep 11, 2008 2:12 am

sharing some pic.. :wink:
Attachments
IMG_1443.JPG
pair of pikau..
IMG_1443.JPG (231.08 KiB) Viewed 1672 times
looking for a new birds..


Return to “Quail”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest