SERAMA BEAUTY COMPETITION

The small and beautiful Chicken... The Serama.
User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby KEDAHmaju » Mon Sep 15, 2008 8:45 am

cikgu wan,
smua kena ada tulis woo..

bapak dia sapa, mak dia sapa..
anak dia nak kawen ngan anak mana..?
jgn bg kawen adik beradik n sbgnya.. :wink: :mrgreen:

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby Irwan Fahmy » Mon Sep 15, 2008 8:50 am

KEDAHmaju wrote:cikgu wan,
smua kena ada tulis woo..

bapak dia sapa, mak dia sapa..
anak dia nak kawen ngan anak mana..?
jgn bg kawen adik beradik n sbgnya.. :wink: :mrgreen:


Yala, macam cara aku tgk depa kacuk hewan lain gak, ada dngn sire dia semua sekali, at least tau dari mana susur galur and keturunannya.

P/S: Aku tengok membe buat breeding anjing and kucing lagi dashyat.. Siap ada carta penentu standard lagi.. Pehh... :shock:

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby KEDAHmaju » Mon Sep 15, 2008 9:00 am

wahh.. anjing + kucing, jadi ancing.. :mrgreen: :lol:

aku dlu masa bela, ada jugak buat susur tuh.. lepas dah xmenjadi, buku pun hilang entah kemana..


Irwan Fahmy wrote:Yala, macam cara aku tgk depa kacuk hewan lain gak, ada dngn sire dia semua sekali, at least tau dari mana susur galur and keturunannya.

P/S: Aku tengok membe buat breeding anjing and kucing lagi dashyat.. Siap ada carta penentu standard lagi.. Pehh... :shock:

User avatar
Amer
Talking Birds
Posts: 151
Joined: Sun May 07, 2006 3:34 am
Location: Batu 6, Kuala Terengganu, Terengganu
Location: Terengganu
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby Amer » Sun Sep 21, 2008 1:16 am

Betul tu KM dan Cikgu Wan....nak buat ayam ni memang payah.....ibu bapanya cantik...anak belum pasti lagi....kadang-kadang tu yang kita tak sangka-sangka langsung...maksud saya ibu bapanya tak cantik langsung tapi anak-anaknya menjadi habis...satu lagi saya nak betulkan fakta....KM ada bagitahu adik beradik jangan dikacuk...itu silap..ayam serama ni lagi dekat keturunanya lagi baik....tapi kena jaga sikit...kelemahannya mudah sangat lari dia punya badan....belok sana..belok sini...kelenturannya terlalu lembut....sebab tu dia boleh tarik gila-gila macam ahli gemnastik tu le....kepakaran dalam penjagaan itu yang penting di sini...u kena perhatikan 2 kali sehari....perhatikan ekornya senget atau tidak..kalau dah nampak senget kena urut-urutkan biar dia betul....cara jalannya juga menunjukkan tulang dadanya dah mula lari atau tidak...jadi segala-galanya memerlukan perhatian yang khusus....

pengumuman kepada peminat ayam serama, satu pertandingan yang terbesar di negeri Kelantan akan diadakan sebagaimana berikut :-

Tarikh : 18 Oktober 2008
Hari : Sabtu
Tempat : Taman Orked, Pengkalan Chepa, Kelantan
Cabutan Bertuah : 2 Buah Motosikal dan barangan elektrik

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby KEDAHmaju » Sun Sep 21, 2008 3:53 am

owh.. ya ka bro amer..?
tak tahu la pulak.. sbb dengar2 dlu, kalo kacuk adik beradik, nnt senang turun mutu dia..

ekor rosak, buleh baiki lagi ka..? :roll:

p/s: ayam remaja dah kompom ka..? berapa ribu..? kawan tanya...

User avatar
Amer
Talking Birds
Posts: 151
Joined: Sun May 07, 2006 3:34 am
Location: Batu 6, Kuala Terengganu, Terengganu
Location: Terengganu
Contact:

Re: SERAMA BEAUTY COMPETITION

Postby Amer » Mon Sep 22, 2008 3:16 pm

Maaf le KM...remaja yang mana satu ni...boleh tunjuk gambar tak...maklum le ambe ni pelupa sikit...heh..heh


Return to “Serama”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest