Kemana perginyer Otai terkukur

Malay version of Dove section
nawuzi
Wise Owl
Posts: 251
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:55 am
Location: near to btg Berjuntai, near bkt beruntung, near tg malim,

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby nawuzi » Tue Feb 21, 2012 4:04 am

asalnye memang bekas makanan,, tp xpernah diisi makanan pun coz letak dengan sabut kelapa and ranting,,
tp burung nie lagi cerdik,, dibuang semua sabut kelapa, dan die buat semula guna ranting,
so far okey tgk.. ada daun kering, ada ranting. die xmaw bertelur dlm tempurung kelapa..
ada rezeki jadilah anak pesum pertamaku... :)

MB nie, tuelah niat memang nk bela, tp belum ada kemampuan lagi,,, :?
lainla kalau bro tolak murah murah,, hahahaha... :rollinglough:

green_bird
Talking Birds
Posts: 171
Joined: Tue May 24, 2011 1:55 am
Location: perak

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby green_bird » Tue Feb 21, 2012 4:43 am

hehehe..nti sy akan cuba dptkan MB yg mrh,
ada je nti sy roger bro,kukur ni mmg dia akn wat sndiri srngnya,
wlaupun kita dah siap watkan,dia akn buang semua tu,dia wat blik sme cm tmpt habitat asalnya,
tepurung klapa ni kukur xkn brtlur,klu balam dia brtlur,balam xpilih tmpt,
nti mnetas bro updatela kt sni... :mrgreen:

nawuzi
Wise Owl
Posts: 251
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:55 am
Location: near to btg Berjuntai, near bkt beruntung, near tg malim,

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby nawuzi » Tue Feb 21, 2012 6:15 am

menetas dlm tempoh 14 hari..
kang teman updates.. prays for me.. :)
sebenarnya, sarang yang mcm mana yang sesuai untuk terkukur nie,,,
ada MB lebih roger teman k,, :mrgreen:

green_bird
Talking Birds
Posts: 171
Joined: Tue May 24, 2011 1:55 am
Location: perak

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby green_bird » Tue Feb 21, 2012 6:36 am

slalunya mcm 2 la bro 14,15hr tetasla,
sarang ni xpenting asalkan terkukur ni slesa bertelur dan mgeram kira okla,
ok bro,nti ada sy roger bro.. :mrgreen:

nawuzi
Wise Owl
Posts: 251
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:55 am
Location: near to btg Berjuntai, near bkt beruntung, near tg malim,

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby nawuzi » Thu Feb 23, 2012 2:02 am

pesum kita pesum jugak,, nie pun try n error..
pikat tetap pikat mana tau dapt yang berkenan,,
kukur SJ ker coz teman xde lagi,, tgk live pun xpernah.. sedihnyer... :oops:

green_bird
Talking Birds
Posts: 171
Joined: Tue May 24, 2011 1:55 am
Location: perak

Re: Kemana perginyer Otai terkukur

Postby green_bird » Thu Feb 23, 2012 3:32 am

kukur SJ ni ssh sikit dpt bro,
klu org tua2 ckp SJ ni raja kukur,
saya ada pikat SJ sekor,tp dah jual kt mmbr,
mmbr asyik dtg minta beli je,terpaksa gakla jual.. :(
tp ada rezeki nti blh g mikat BH SJ lg.. :mrgreen:


Return to “Tekukur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest