PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Malay version of Dove section
ayam
Weaning Bird
Posts: 25
Joined: Wed Dec 31, 2008 3:30 pm
Location: SKUDAI JOHOR

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby ayam » Sat Jan 24, 2009 3:15 pm

bro jj,
kawan asal batu pahat mali... :lol: sekarang ni cari makan skudai...kalu turun jb pm ler ...boleh kena kopitiam:D

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby KEDAHmaju » Sun Jan 25, 2009 1:46 am

hahahah :lol: memang pun 2tahun aku belajar buka racik.. hik hik.. kau nih JJ suka membuka kemaluan aku didepan orang ramai.. eh, maksud aku, memalukan aku.. :mrgreen:
itu merbok, kau xperlu bagi aku tahu sisik.. cuma kau bagi tahu kawasan mana saja, pasti aku dapat tahu dia punya sisik serta bulu ketiak skali la JJ.. hua hua hua.. :mrgreen:

jessejames wrote:Ah tengok bro ayam,kan km dah dtg(kalau org utara dah mai),kau tahu km itu 2 tahun dia belajar pasang racik sama buka racik yg dah kosot ,2 tahun bib tu ajer tok guru dia suruh,tamat 2 tahun baru dapat pacak pikat.tapi kalau bro main merbuk ,ni la tok sidang dia,bagitau ajer burung kau sisik berapa dia bolih bagi nasihat dah,tak payah tengok burung,tak payah dengar suara,berapa sisik sudah cukup..oops salah topik..kah..kah.Oh ya bro johor kat mana bolih beritau?mana la tau kita satu kg atau mungkin jiran.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby KEDAHmaju » Sun Jan 25, 2009 1:51 am

pergi memikat ini hari,
dapat punai sangat besaQ,
ini petang family JJ akan mari,
utk bersama makan besaQ..

kah kah kah.. dot dot dot!! :mrgreen:


jessejames wrote:
Orait,tima kasih,cukup,nanti km sama gang alo stak mai sini ,tak paham pantun dia kah..kah.

User avatar
meng_2005
Wise Owl
Posts: 272
Joined: Tue Aug 23, 2005 4:49 pm
Location: Negeri Sembilan & Selangor
Location: Negeri Sembilan & Selangor

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby meng_2005 » Wed Feb 04, 2009 4:41 pm

Hi Member MBF

Last terkukur pikat at my house for sale, asking for RM250 only because wanna clear this bird and totally stop play terkukur.

Pikat suara kasar (C++)
Always play wind at laman
selang and anggok gagap
very aggressive bird

P/S: Pikat ni dah jual semalam... :wink: :wink:
Last edited by meng_2005 on Tue Feb 10, 2009 11:52 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ijoy
Talking Birds
Posts: 207
Joined: Thu Oct 23, 2008 9:33 am
Location: bukit jambul,Penang
Contact:

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby ijoy » Thu Feb 05, 2009 3:44 am

burung mana ni meng..dah bunuh berapa?
game mcm mana?
dah biasa trip jauh ka ini burg dan sudah simpan berapa lama? :mrgreen:
RANTAU]

User avatar
meng_2005
Wise Owl
Posts: 272
Joined: Tue Aug 23, 2005 4:49 pm
Location: Negeri Sembilan & Selangor
Location: Negeri Sembilan & Selangor

Re: PIKAT TEKUKUR UNTUK DIJUAL

Postby meng_2005 » Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Hi ijoy

My pikat bought from a terkukur trapper from my hometown, Negeri Sembilan but didnt ask him about where my pikat came from :oops: :oops: but i always assume my pikat was Negeri Sembilan bird... :mrgreen: :mrgreen:

So far my pikat already killed 10 birds... Price is negotiable because wanna clear my pikat faster :D :D

PM me if u are interested...

Tq...

ijoy wrote:burung mana ni meng..dah bunuh berapa?
game mcm mana?
dah biasa trip jauh ka ini burg dan sudah simpan berapa lama? :mrgreen:


Return to “Tekukur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest