Gambar burung terkukur

Malay version of Dove section
glider
Wise Owl
Posts: 573
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:58 pm
Location: JB
Location: JB - BP

Re: Gambar burung terkukur

Postby glider » Fri Oct 09, 2009 1:24 pm

angah wrote:
land wrote:angah...

rasa macam betina la..... takpa, saya simpan dulu...tgk macam mana keadaan dia...
lagipun benda pelik ni susah nak dapat sikit... :D

p/s : sewah banyak la ni... pagi2 lagi dah 3 , 4 ekor dok ronda laman....


kira bulu ekor die land kalu 11 betina kalu 12 jantan macm sj cakap sy pn wat macamtu senag ckt dari nak cek sepit udang die belm tentu betul lagi.............burung yang dulu tu dah ajar ke ape cite....



Opsss... itu ker caranyer nak tau jantan betina dgn kire ekor dia??? :shock:
Tepat ker??

User avatar
land
Wise Owl
Posts: 853
Joined: Wed Feb 11, 2009 4:06 am

Re: Gambar burung terkukur

Postby land » Fri Oct 16, 2009 10:22 am

hak ni kena tanya tok guru....

BANG LONG..... tolong jawab sat.... :D
next.. "SUSTAINING AND MAINTAINING ????"

User avatar
seladangjati
Species Expert - Tekukur
Species Expert - Tekukur
Posts: 691
Joined: Tue May 29, 2007 3:57 am
Location: Pahang Malaysia
Contact:

Re: Gambar burung terkukur

Postby seladangjati » Mon Nov 02, 2009 3:03 am

kiraan ekor ni mengikut teori saja.
kekadang tu tepat.nk tepat lg rasa sepit ketam di punggung dia tu.rapat dan keras itu jantan.
dan betina pulak renggang.dan betina kerap akan sisik bulu di pangkal bahu.
Teach Me about The SPOTTED DOVE

glider
Wise Owl
Posts: 573
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:58 pm
Location: JB
Location: JB - BP

Re: Gambar burung terkukur

Postby glider » Sat Nov 14, 2009 11:55 am

seladangjati wrote:kiraan ekor ni mengikut teori saja.
kekadang tu tepat.nk tepat lg rasa sepit ketam di punggung dia tu.rapat dan keras itu jantan.
dan betina pulak renggang.dan betina kerap akan sisik bulu di pangkal bahu.


Tu la normally check sexes tekukur ni kat tulang punggung dia..

User avatar
bigbossd5
Flying Bird
Posts: 72
Joined: Sun Feb 28, 2010 6:00 am
Location: Shah Alam.

Re: Gambar burung terkukur

Postby bigbossd5 » Wed Mar 24, 2010 11:04 pm

ImageImageImage



baru dapat semalam dari kawan aku yg suker sangat mikat burung ni
tolong tengok yerk bro2 sekalian

User avatar
land
Wise Owl
Posts: 853
Joined: Wed Feb 11, 2009 4:06 am

Re: Gambar burung terkukur

Postby land » Tue Mar 30, 2010 2:49 pm

nak komen taktau tapi rasanya guk 2 ka burng ni bro?
next.. "SUSTAINING AND MAINTAINING ????"


Return to “Tekukur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest