New Addition to the Famili- IRNs

Indian ringneck... the green guy... smart and handsome parakeet...
User avatar
birdstud
Moderator
Moderator
Posts: 921
Joined: Fri Jul 13, 2007 6:43 am
Location: Vatican City

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby birdstud » Fri Dec 03, 2010 2:34 am

I know just giving some false hope :lol: :lol: :lol:

User avatar
k.roe
Talking Birds
Posts: 207
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:35 am
Location: Port Dickson

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby k.roe » Tue Dec 07, 2010 3:57 pm

Trimmed their wings 2day..
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Image

Image

User avatar
amanbanjar
Wise Owl
Posts: 946
Joined: Fri Mar 12, 2010 1:06 pm
Location: sg.buloh
Location: sg.buloh-tg.karang-sg.besar-bgn.datoh
Contact:

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby amanbanjar » Tue Dec 07, 2010 5:17 pm

wow...menarik..nie yg tak tahan tngok nie...hehe...nak tanya...duk kat stand tu ader tali ker...lgi satu irn nie jinak ker beb...pyah tk msa nk ptong kpak tu...rasanyer lepas nie...den nk buat jgaklh...tp den ader puling ajer...hehe...tq 4 info bro.

User avatar
k.roe
Talking Birds
Posts: 207
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:35 am
Location: Port Dickson

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby k.roe » Wed Dec 08, 2010 2:51 am

amanbanjar wrote:wow...menarik..nie yg tak tahan tngok nie...hehe...nak tanya...duk kat stand tu ader tali ker...lgi satu irn nie jinak ker beb...pyah tk msa nk ptong kpak tu...rasanyer lepas nie...den nk buat jgaklh...tp den ader puling ajer...hehe...tq 4 info bro.


menarik tu parah bro...kena cari. Cr je kaler ijau mcm saya punyer murah sikit.. :)

letak di stand xda tali/ rantai..tp...
kena potong kepak dulu...
1) pegang dengan glove...seeloknya seorang lagi (biasanya org rumah lah yg jadi mangsa) jadi tukang potong-pastikan gunting tu tajam
2) kemudian lepaskan dulu bg dia realise yg dia dah x bole 'terbang'...-tp ingat bukan x bole terbang lansung cuma x bole terbang 'sangat'..
3) gunakan batang penyapu kayu yg di potong 2, ha, apa lagi... "up.up.up.la sampai dia naik atas kayu tu then pi letak kat stand...tapi...ada tp lagi...
sebelum tu pastikan.........
1) seafdalnya dalam bilik/ rumah-saya biasa buat belah malam
2) tutup kipas siling, guna kipas berdiri tu je- sebaiknya takyah buka apa2 kipas, kipas sendiri je..
3) lepas tu ha....seronok tengok depa duk atas tu...kemudian pelan2 la buat 'ice breaking' ke apa ke...cukup paling lama 30 minit je..takut stress pula burung tu.kalau da selalu tu x kisah da nak main berapa lama pun..

Grey dan tiel saya x main dalam umah pasal depa ada dust...so nak kemas + bersih balik selepas setiap kali main tu agak leceh skit.....so nanti ada pula hati yg terguris dan x pasal-pasal 'lesen' utk menambah burung akan dibekukan....main burung ni politik juga sebenarnya :)

that is IMHO..
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Last edited by k.roe on Wed Dec 08, 2010 2:57 am, edited 1 time in total.

User avatar
k.roe
Talking Birds
Posts: 207
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:35 am
Location: Port Dickson

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby k.roe » Wed Dec 08, 2010 2:53 am

lupa nak jawab lg 1 soalan bro...
2-2 burung x jinak

User avatar
amanbanjar
Wise Owl
Posts: 946
Joined: Fri Mar 12, 2010 1:06 pm
Location: sg.buloh
Location: sg.buloh-tg.karang-sg.besar-bgn.datoh
Contact:

Re: New Addition to the Famili- IRNs

Postby amanbanjar » Wed Dec 08, 2010 3:00 pm

ok tq 4 info bro...hehe...terima kasih cikgu.


Return to “Ring neck Parakeet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest