my IRN breeding aviary

Indian ringneck... the green guy... smart and handsome parakeet...
User avatar
cockatoo kelate
Talking Birds
Posts: 128
Joined: Sun Mar 15, 2009 4:47 pm
Location: kota bharu
Location: kelantan
Contact:

my IRN breeding aviary

Postby cockatoo kelate » Sat Dec 19, 2009 2:55 am

glider wrote:
cockatoo kelate wrote:
glider wrote:


So skrng ade brp ekor semuanya?
Semuanyer letak dlm satu reban yg sama ker asing2kan?
Kalau kasi masyuk foto best gak, leh kasi tenguk sama2... :lol: :lol:

ringneck ada 6 pasang saja...
letak asing2 sepasang-sepasang,reban 3'Px4'Lx6'T...
nanti la nk ambik gambor dulu... :)
Image

User avatar
cockatoo kelate
Talking Birds
Posts: 128
Joined: Sun Mar 15, 2009 4:47 pm
Location: kota bharu
Location: kelantan
Contact:

Re: my IRN breeding aviary

Postby cockatoo kelate » Sat Dec 19, 2009 3:12 am

glider & semua member ni gambar contoh reban saya..
Image
dari atas..
Image
depan...
Image
tepi sebelah kiri..
Image
tepi sebelah kanan..
Image
lorong masuk dan pintu utama kat tengah..
5 reban kanan 5 lg kat kiri..size 4'panjangx3'lebarx6'tinggi..
sila click kat gambar utk lebih besar..
Image

User avatar
azman66
Wise Owl
Posts: 1393
Joined: Mon Feb 25, 2008 12:50 pm
Location: Iskandar & Klang Valley
Location: Golden Chersonese MY

Re: my IRN breeding aviary

Postby azman66 » Sat Dec 19, 2009 3:30 am

Wah bestnya dan semuga berjaya dgn projek breeding tu :)
Image

User avatar
cockatoo kelate
Talking Birds
Posts: 128
Joined: Sun Mar 15, 2009 4:47 pm
Location: kota bharu
Location: kelantan
Contact:

Re: my IRN breeding aviary

Postby cockatoo kelate » Sat Dec 19, 2009 6:59 am

azman66 wrote:Wah bestnya dan semuga berjaya dgn projek breeding tu :)

bela suka2 jer sambil buat tengok2 jer...
stakat ni baru 3 pasang IRN tu dah jadi induk.. :)
Image

glider
Wise Owl
Posts: 573
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:58 pm
Location: JB
Location: JB - BP

Re: my IRN breeding aviary

Postby glider » Sat Dec 19, 2009 7:25 am

cockatoo kelate wrote:glider & semua member ni gambar contoh reban saya..lorong masuk dan pintu utama kat tengah..
5 reban kanan 5 lg kat kiri..size 4'panjangx3'lebarx6'tinggi..
sila click kat gambar utk lebih besar..



Wah best tuuu... minat bela tapi dah macam hard core breeder punya aviary... :lol:
Bagus2...
Apa makanan yg biase bagi kat IRN tuh?
Kawe bagi fresh corn, sekoi/kambau, jagung hancur...

glider
Wise Owl
Posts: 573
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:58 pm
Location: JB
Location: JB - BP

Re: my IRN breeding aviary

Postby glider » Sat Dec 19, 2009 8:03 am

azman66 wrote:Wah bestnya dan semuga berjaya dgn projek breeding tu :)



Bro Man, tak balik BP ker?
Ade bela IRN gak tak? :D


Return to “Ring neck Parakeet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests