My New Flock Member (Monk@Quaker Parakeet)

Indian ringneck... the green guy... smart and handsome parakeet...
khairulhazman
Wise Owl
Posts: 313
Joined: Wed Jul 01, 2009 2:06 am
Location: weng, baling...

Re: My New Flock Member (Monk@Quaker Parakeet)

Postby khairulhazman » Thu Jul 21, 2011 12:41 am

nampaknya ada satu kes nasib baik berlaku pada saya semalam.....saya promote kat cg irwanfahmy nak jual saya punya monk parakeet sbb dulunya burung ni walaupun dah start jinak tapi bila dia attack sah-sah berdarah tangan dibuatnya.... jadi selepas sms pada cikgu wan tengahari tu.... dalam pukul 3pm terdengar deringan telefon, bila dilihat pada skrin ada nama irwanfahmy sifu parrot naik....hah sah dah nak beli nih.....

Sembang punya sembang punya sembang cikgu wan mmg bersetuju unttuk membeli my monk pada harga yang ditawarkan....harga modal ambik ja...... kira nak datang ambik la petang kemarin dalam kul 6 katanya....

balik tu dlm kul 5 teringat pulak kenangan2 silam dgn monk tersebut, jadi sms balik pada cikgu wan...." KALAU KAMI RASA DUK NAK BUAT GILA TALAK ACI AMBIK BALIK LA NAAA... HEHHHEHE"

Dalam kul 5.30 cg wan kol balik tanya .....ni nak jual dah pikiaq habih ka..ka nak jual kat orang len....hehehe.... saya pun jawab la....tula ...dok bela lama dah time orang nak beli mula dok pikiaq kesian sayang dll..... takpa takpa.... bagi saya tempoh seminggu.......saya nak jual pun dgn cikgu wan ja...sbb saya tau cg wan nak bela bukan nak jual kat orang lain mahai2 pun......jgn risau . kalau saya pegang tokak tangan saya kompom saya jual......klu dia tak tokak adoiiii mintak maaflah cikgu...saya nak jual ni pon sbb takut dia tokak budak2 ja...... saya tak besa pegang dgn tangan kosong lagi ni....seriau dia tokak kaw kaw punya kena.....

lepas cg wan letak telefon, bemulalah satu cubaan nekad memegang monk ni dengan harapan dia tak menggigit mcm selalu..... alhamdulillah rupanya burung ni dapat terima saya sebagai rakannya.... dia tak menggigit kuat pun rupanya.... cuma dia kasi muka ganas dengan suara mcm kucing untuk takut2 kan saya supaya jgn keluarkan dia dari sangkarnya....gigit tetap gigit cuma gigit manja ja....tak sampai hati agaknya nak kasi benaman berdarah mcm dulu2..... terus saya kol cikgu wan......"mintak maaflah cikgu...dia tak gigit pun...saya ja dok takut selama ni.....adoi...". bukan apa...monk ni kan muka dia punya la cengey.... tu yang buat seriau nak pegang tangan kosong tu......

Apa-apapun terima kasih banyak-banyak pada cikgu wan sbb sudi nak beli monk ni kemarin....kalau cikgu wan tak plan nak ambik sah-sah saya dok ingat burung ni tak bleh kawan dengan saya sampai harini ...kemarin punya la seronok dok arak dia luar rumah...... habih jeles si sun conure dan blue ringneck terjerit2 nak keluar jugak jalan2 .... rasa happy mcm hari pertama beli dulu ja burung ni.......

Sekian.... :tq:
Kedah Darul Aman

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: My New Flock Member (Monk@Quaker Parakeet)

Postby Irwan Fahmy » Fri Jul 22, 2011 4:27 am

Sama2 heheh! Mak aii punya detail karangan untuk hari ini hehehe! :welcome: :lol:


Return to “Ring neck Parakeet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests