Market Price Cockatiel

The cockatiel (Nymphicus hollandicus), also known as the quarrion and the weiro, is a bird that is a member of the cockatoo family endemic to Australia. They are prized as household pets and companion parrots throughout the world and are relatively easy to breed
User avatar
maseey
Wise Owl
Posts: 502
Joined: Wed Jul 15, 2009 9:30 am
Location: damansara

Re: Market Price Cockatiel

Postby maseey » Wed Feb 23, 2011 4:14 am

tapi Kedai Kooi Lim ni..satu jer laa saya perasan...tiel dia..semua ekor rosakkkk...mungkin masa deliver tu...box kecik sgt kott....
tahu jer laaa..tiel ni..bila ekor dah rosak...nampak pun tak cantikkk....
mHzan Mat
Pencinta Burung Pribumi

User avatar
azman66
Wise Owl
Posts: 1393
Joined: Mon Feb 25, 2008 12:50 pm
Location: Iskandar & Klang Valley
Location: Golden Chersonese MY

Re: Market Price Cockatiel

Postby azman66 » Wed Feb 23, 2011 4:57 am

maseey wrote:tapi Kedai Kooi Lim ni..satu jer laa saya perasan...tiel dia..semua ekor rosakkkk...mungkin masa deliver tu...box kecik sgt kott....
tahu jer laaa..tiel ni..bila ekor dah rosak...nampak pun tak cantikkk....


Lebih baik beli dari member2 mbf. Harga pun berpatutan, burung pun cantik dan sihat, betul tak Massey? :)
Image

User avatar
amanbanjar
Wise Owl
Posts: 946
Joined: Fri Mar 12, 2010 1:06 pm
Location: sg.buloh
Location: sg.buloh-tg.karang-sg.besar-bgn.datoh
Contact:

Re: Market Price Cockatiel

Postby amanbanjar » Wed Feb 23, 2011 6:06 am

azman66 wrote:
maseey wrote:tapi Kedai Kooi Lim ni..satu jer laa saya perasan...tiel dia..semua ekor rosakkkk...mungkin masa deliver tu...box kecik sgt kott....
tahu jer laaa..tiel ni..bila ekor dah rosak...nampak pun tak cantikkk....


Lebih baik beli dari member2 mbf. Harga pun berpatutan, burung pun cantik dan sihat, betul tak Massey? :)

hehe...den sokong 101%...sblum tu nk tnyer kt bro...ader stok ker nk d jual tu...hehe...klu ader bntulh mmber mbf yg memerlukan tu....hehe...aper2 pn terbaik dri ladang.

User avatar
azman66
Wise Owl
Posts: 1393
Joined: Mon Feb 25, 2008 12:50 pm
Location: Iskandar & Klang Valley
Location: Golden Chersonese MY

Re: Market Price Cockatiel

Postby azman66 » Wed Feb 23, 2011 7:17 am

amanbanjar wrote:
azman66 wrote:
maseey wrote:tapi Kedai Kooi Lim ni..satu jer laa saya perasan...tiel dia..semua ekor rosakkkk...mungkin masa deliver tu...box kecik sgt kott....
tahu jer laaa..tiel ni..bila ekor dah rosak...nampak pun tak cantikkk....


Lebih baik beli dari member2 mbf. Harga pun berpatutan, burung pun cantik dan sihat, betul tak Massey? :)

hehe...den sokong 101%...sblum tu nk tnyer kt bro...ader stok ker nk d jual tu...hehe...klu ader bntulh mmber mbf yg memerlukan tu....hehe...aper2 pn terbaik dri ladang.


Belum ada stok lagi.Baru jual anak2 minggu lepas. Skrg ada 2psg tengah mengeram :)
Image

gouldianfinch88
Flying Bird
Posts: 73
Joined: Tue Jan 04, 2011 2:37 pm
Location: kuala lumpur

Re: Market Price Cockatiel

Postby gouldianfinch88 » Wed Feb 23, 2011 11:28 am

maseey wrote:tapi Kedai Kooi Lim ni..satu jer laa saya perasan...tiel dia..semua ekor rosakkkk...mungkin masa deliver tu...box kecik sgt kott....
tahu jer laaa..tiel ni..bila ekor dah rosak...nampak pun tak cantikkk....


rase nye dkt kooi lim tu bkn eko rosak..tp sebab muda lagi..rase nye ok kot...kire kooi lim ade jgk kualiti burung die dari kedai dkt selayang tu.. :D

User avatar
azman66
Wise Owl
Posts: 1393
Joined: Mon Feb 25, 2008 12:50 pm
Location: Iskandar & Klang Valley
Location: Golden Chersonese MY

Re: Market Price Cockatiel

Postby azman66 » Wed Feb 23, 2011 2:28 pm

tengok blog ni, ada tiels for sale

http://eddieaviary.blogspot.com
Image


Return to “Cockatiel”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests