kedai burung di johor

A forum to post your desired birds that you always dream of...who know, some of the forumer able to help you out and show the right direction.

Moderator: Moderator

eezone
Talking Birds
Posts: 235
Joined: Fri Mar 12, 2010 10:25 am
Location: johor

Re: kedai burung di johor

Postby eezone » Fri Apr 16, 2010 10:55 am

bnyk tiong mas ke??? :P :P :P :P
traffic light bnyk kt ctu bro..yg btul2 sblom giant ke?
????

User avatar
ennic
Wise Owl
Posts: 595
Joined: Fri Mar 19, 2010 1:51 pm
Location: Bandar Tenggara, Johor

Re: kedai burung di johor

Postby ennic » Sun Apr 18, 2010 11:24 am

ritu tgk ada la pat lima ekor..yg bapakk..anakk..siap leh ckp cina tu dok ni hau ma.. :D tp x sempt tnya byk coz smpi dh dkat mghrib n bini pggl blk hehe :lol: rsnya memng trfc light sblom tuh coz kwn u turn dkt trfc light giant tuh then msk susur kdi kiri..pastu kwn kna tempuh trfc light br leh g kdi tuh kat 2nd row..means kwn rs kalo nk g direct amik knn trfc light sblom giant n kdi tu kat tgh2 row blah knn..hehe ntah phm ke x ntah..kwn pon ritu nk cpt2 dr kdi kat ulu tiram tu lah..kira mencari gak coz 1st time tau ctu ada birdshop

ganeshjb
Weaning Bird
Posts: 40
Joined: Wed Aug 11, 2010 1:58 pm
Location: Johor Bahru
Location: Johor Bahru

Re: kedai burung di johor

Postby ganeshjb » Sun Aug 15, 2010 2:18 am

Jb area selesa jaya ade 1 kdai burung juga kebanyakan dia ade jmbul ngan mk....

User avatar
ennic
Wise Owl
Posts: 595
Joined: Fri Mar 19, 2010 1:51 pm
Location: Bandar Tenggara, Johor

Re: kedai burung di johor

Postby ennic » Sun Aug 15, 2010 11:20 am

wah nk kna g nih..ritu member bwk g kdi kat sentosa ke selesa lupa lak

User avatar
kelisa_RTG
Wise Owl
Posts: 280
Joined: Mon Jul 13, 2009 6:45 am
Location: Johor Bahru
Contact:

Re: kedai burung di johor

Postby kelisa_RTG » Tue Aug 17, 2010 3:19 pm

ennic wrote:tq bro PemBu..org jhr ke?nati ada ms kwn g usha r..tp skang mnat kat spesis hardbil lom bputik lg ni. ni..nk kna xplore mbf ni lbey lg n tnya otai2.lg pon br smggu 2 ni mnat brg.pembawakan budak kot


Ada satu kedai burung kat johor jaya, klu tak silap Tiam Pet nama kedainya..byk juga spesis yg ada, bergantung pada musim la..tapi mmg agak byk jugalah, klu pergi rasanya mmg berpuas hati..kat jb susah nak cari kedai burung yg macam ni..kebanyakannya kedai akuarium yg ade jual burung sikit2.

Jika baru berminat dgn burung, sy cadangkan burung budgie heheheheee...sebb sy pun baru belajar ttg budgie ni awal tahun ni..burung ni dalam keluarga parrot mmg cantik berwarna warni..boleh juga ziarah blog saya http://budgie4u.blogspot.com/ byk juga member2 budgie yang aktif berblog. So, kat blog sy juga ada link ke member2 budgie ni..Byk info kita boleh sharing antara budgies lover.

Yang penting harga budgie ni munasabah, tak ler sampai ratusan mahupun ribuan..just nice untuk starter hobbyst..tambahan pula maintenace nya amat rendah..mkn pun tak cerewet..boleh dibiakkan..mmg kool...

Ok..kedai burung tu letaknya tak jauh daripada shell bersebelahan giant plentong...kiranya kedai tu sebaris jln dgn shell itu lah..

ganeshjb
Weaning Bird
Posts: 40
Joined: Wed Aug 11, 2010 1:58 pm
Location: Johor Bahru
Location: Johor Bahru

Re: kedai burung di johor

Postby ganeshjb » Wed Aug 18, 2010 4:16 am

kelisa_RTG wrote:
ennic wrote:tq bro PemBu..org jhr ke?nati ada ms kwn g usha r..tp skang mnat kat spesis hardbil lom bputik lg ni. ni..nk kna xplore mbf ni lbey lg n tnya otai2.lg pon br smggu 2 ni mnat brg.pembawakan budak kot


Ada satu kedai burung kat johor jaya, klu tak silap Tiam Pet nama kedainya..byk juga spesis yg ada, bergantung pada musim la..tapi mmg agak byk jugalah, klu pergi rasanya mmg berpuas hati..kat jb susah nak cari kedai burung yg macam ni..kebanyakannya kedai akuarium yg ade jual burung sikit2.

Jika baru berminat dgn burung, sy cadangkan burung budgie heheheheee...sebb sy pun baru belajar ttg budgie ni awal tahun ni..burung ni dalam keluarga parrot mmg cantik berwarna warni..boleh juga ziarah blog saya http://budgie4u.blogspot.com/ byk juga member2 budgie yang aktif berblog. So, kat blog sy juga ada link ke member2 budgie ni..Byk info kita boleh sharing antara budgies lover.

Yang penting harga budgie ni munasabah, tak ler sampai ratusan mahupun ribuan..just nice untuk starter hobbyst..tambahan pula maintenace nya amat rendah..mkn pun tak cerewet..boleh dibiakkan..mmg kool...

Ok..kedai burung tu letaknya tak jauh daripada shell bersebelahan giant plentong...kiranya kedai tu sebaris jln dgn shell itu lah..
Tiam Pet Aquarium Centre add:43, Jalan Seroja 1, Taman Johor Jaya, Johor Bahru betul ke bro alamat nie?


Return to “Wanted”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest