Saya orang baru :-)

Introduce yourself and your birds here.

This is the place where the other birds enthusiast able to know more about you. A good place to make more friend.

Moderator: Moderator

User avatar
incik.falconer
Hatchling
Posts: 7
Joined: Wed Nov 05, 2014 5:59 am
Location: Selangor
Contact:

Saya orang baru :-)

Postby incik.falconer » Wed Nov 05, 2014 6:20 am

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera :) :newhere:

Saya Hizan, asal dari Kedah. Sekarang tinggal di Selangor

Saya berminat dengan falconry & nak belajar dengan mereka yang berpengalaman dalam bidang ini.

Saya difahamkan bahawa lesen untuk memiliki raptor amat sukar didapati (perlu kelulusan pihak atasan) namun tidak mustahil untuk diperolehi.

Kalau ada aktiviti falconry, saya nak join utk belajar :) :) :)

Pernah memiliki CSE a.k.a Helang Jambul semasa saya berumur 16 tahun & 17 tahun. Dua kali dpt dari sarang yang sama.

Yg pertama, jinak & dilepaskan utk hidup bebas. Dia balik kerumah setiap hari & selalu gak tidur kat kawasan sekitar umah. Kesudahannya mati dilastik bebudak nakal.

Yg kedua, tak sempat jinak. Sempat jaga seminggu & terlepas. Hilang entah kemana :P :P :P

Time bebudak tu, bela sebagai pet jer. Tak reti nak latih falconry. Sekarang ni nak belajar falconry.

Mintak tunjuk ajar dari orang lama :oops:

Terima kasih

User avatar
Tanin
Site Admin
Posts: 6239
Joined: Wed Mar 30, 2005 9:41 am
Location: Malaysia
Location: Rawang, Selangor, Malaysia
Contact:

Re: Saya orang baru :-)

Postby Tanin » Wed Nov 05, 2014 2:31 pm

Welcome bro...

biasanya otai sangat low profile kat sini lol...

tapi kalau bro minat nak discuss, post jer kat bahagian bird of prey... as long as masih di bawah garis panduan akta, saya akan cuba jawap
Best Regards,
Tanin

Now you can share any posting that you like to FBook!
Image


For more more detail on how to share, please visit:
viewtopic.php?f=54&t=11885


Return to “Introduce Your Flock”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest