tolong tengokkan sikit

A lovebird is one of nine species of the genus Agapornis (Greek: αγάπη agape 'love'; όρνις ornis 'bird'). They are a social and affectionate small parrot. Eight species are native to the African continent, and the grey-headed lovebird is native to Madagascar. Their name comes from the parrots' strong, monogamous pair bonding and the long periods which paired birds spend sitting together.
User avatar
Seren_deq
Wise Owl
Posts: 1399
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:35 pm
Location: kuala kangsar

Re: tolong tengokkan sikit

Postby Seren_deq » Sat Jun 11, 2011 3:28 pm

Dekat la dgn teman.... Teman kat teluk intan jer.....
kat ABC rasanyer xder yang LB biasa nie.... Teman tengok ada yang jenis maskedface dgn fischer jer.....
cuba bro ushar kat lorong lama jalan nak ke ipoh parade.... sekor RM180 peachface dia nak jual....
Pagi2 x bising ker LB bro tuh...? hehehehehehe.....
sebarang pendapat :
haluCnasi@yahoo.com(email)mahyuddin GBOM (facebook)

User avatar
inSpirant
Talking Birds
Posts: 130
Joined: Mon Jan 17, 2011 2:35 pm
Location: Batu Kikir - Tronoh
Contact:

Re: tolong tengokkan sikit

Postby inSpirant » Sat Jun 11, 2011 3:36 pm

Seren_deq wrote:Dekat la dgn teman.... Teman kat teluk intan jer.....
kat ABC rasanyer xder yang LB biasa nie.... Teman tengok ada yang jenis maskedface dgn fischer jer.....
cuba bro ushar kat lorong lama jalan nak ke ipoh parade.... sekor RM180 peachface dia nak jual....
Pagi2 x bising ker LB bro tuh...? hehehehehehe.....


cam mahal je.. hehe.. jalan lame ke ipoh parade tu yang lalu little india tu ke? saya memang fail sikit jalan mane satu ni.. tau lalu je.. :lol: :lol:

pagi-pagi okeh je diorang ni. takde pulak memekak. cume kadang-kadang pas asar tu cam aktif sikit. kebanyakan masa laen bedecit sikit la. sekarang da dapat nestbox, kalo bising pon, diorang bising dari dalam. jadi takde la bising mane. :lol: :lol:

User avatar
Seren_deq
Wise Owl
Posts: 1399
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:35 pm
Location: kuala kangsar

Re: tolong tengokkan sikit

Postby Seren_deq » Sat Jun 11, 2011 3:40 pm

Ha'ah.... Kat kedai tu la..... tapi tengok peachface nyer mmg menarik.... burung cantik.....
sebarang pendapat :
haluCnasi@yahoo.com(email)mahyuddin GBOM (facebook)

User avatar
inSpirant
Talking Birds
Posts: 130
Joined: Mon Jan 17, 2011 2:35 pm
Location: Batu Kikir - Tronoh
Contact:

Re: tolong tengokkan sikit

Postby inSpirant » Sat Jun 11, 2011 3:44 pm

Seren_deq wrote:Ha'ah.... Kat kedai tu la..... tapi tengok peachface nyer mmg menarik.... burung cantik.....


owh.. boleh tengok2 nanti. saya memang weekend2 je g jalan2 ke petshop. duduk hostel bukan boleh wat ape sangat.. :lol:

User avatar
inSpirant
Talking Birds
Posts: 130
Joined: Mon Jan 17, 2011 2:35 pm
Location: Batu Kikir - Tronoh
Contact:

Re: tolong tengokkan sikit

Postby inSpirant » Sat Jul 02, 2011 7:43 am

da lebih kurang sebulan bela depa dua ekor ni..

sekarang meragui yang diorang ni sama jantina.. sebab nampak diorang selalu gigit2 kaki.. :cry: :cry:

User avatar
Seren_deq
Wise Owl
Posts: 1399
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:35 pm
Location: kuala kangsar

Re: tolong tengokkan sikit

Postby Seren_deq » Sat Jul 02, 2011 11:06 am

inSpirant wrote:da lebih kurang sebulan bela depa dua ekor ni..

sekarang meragui yang diorang ni sama jantina.. sebab nampak diorang selalu gigit2 kaki.. :cry: :cry:

Teman dulu pun dlm masa 1-2 bulan mmg tertekan dgn LB teman.. Sampai teman ganggu otai2 dgn mcm2 SMS.. Dan ada mmber yg trgolong dlm otai2 LB ni bg info yg LB gigit kaki adalah LB yg sama jantina.. Teman dpt je info 2, teman korbankan LB teman yg jinak utk dipairkan dgn LB yg liar.. Mula2 campurkan diorg mmg ada yg matuk, kejar2, x kongsi mkn.. Tp teman biarkan je dlm 5 hari.. Alhamdulillah.. Diorg cari pasangan masing2.. Yang geram nye.. Dua2 betina rebutkan 1 jantan.. 1 lg jantan mmg kesepian.. Huhu.. Tunggu Sis YC komen.. Tlg sis bg pandangan..
sebarang pendapat :
haluCnasi@yahoo.com(email)mahyuddin GBOM (facebook)


Return to “Lovebird”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest