Magpie

Bahagian Bahasa untuk topik 'Magpie Robin". This is the Malays Version for Magpie Robin species.
dolkaido
Wise Owl
Posts: 395
Joined: Mon Apr 19, 2010 1:33 pm
Location: SP, Kedah Darulaman

Re: Magpie

Postby dolkaido » Thu Jan 06, 2011 2:59 pm

ennic wrote:aku rs sat g tup2 bro dol muncol kat section parrot nih :mrgreen:


x kot bro.. main merbok ngn tekukoq lak, snang xyah lesen2 ni... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Image

User avatar
ennic
Wise Owl
Posts: 595
Joined: Fri Mar 19, 2010 1:51 pm
Location: Bandar Tenggara, Johor

Re: Magpie

Postby ennic » Thu Jan 06, 2011 4:17 pm

dolkaido wrote:
ennic wrote:aku rs sat g tup2 bro dol muncol kat section parrot nih :mrgreen:


x kot bro.. main merbok ngn tekukoq lak, snang xyah lesen2 ni... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:


baguih..depa tu la hat nk jd mahai pon :lol: :lol: :lol:

kira
Wise Owl
Posts: 580
Joined: Wed Nov 24, 2010 3:58 am
Location: Gombak

Re: Magpie

Postby kira » Fri Jan 07, 2011 10:03 am

ennic wrote:
dolkaido wrote:
ennic wrote:aku rs sat g tup2 bro dol muncol kat section parrot nih :mrgreen:


x kot bro.. main merbok ngn tekukoq lak, snang xyah lesen2 ni... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:


baguih..depa tu la hat nk jd mahai pon :lol: :lol: :lol:


dengar kate mcm lg 2-3 tahun br nak kuatkuasakan..huhu

adiMURAI
Wise Owl
Posts: 355
Joined: Tue Dec 29, 2009 4:42 am
Location: shah alam
Location: shah alam/jeniang kedah

Re: Magpie

Postby adiMURAI » Mon Jan 24, 2011 5:21 pm

kaio wrote:
ennic wrote:hui kna psg ubt nyamuk r pasni kot..or leh sapu krim anti nyamuk tu kat cge :roll: wei geng, apa cita pasai lesen/permit nih?

Rasenya lebih baik tutup sangkar dgn kain @ kelambu psal kalo pkai ubat-ubatan ni mgkin ade side effect yg kurang baik kt burung...psal lesen ni, diorg baru umumkn aktanya jer tp x dikuatkuasakn lg...mgkn diorg masih dok tengah update sistem diorg kot...sabar dulu bro, baik tunggu & lihat dulu... :wink:




salam bro kaio' dari naluri teman,,, teman syak bro ni orng perhilitan.....klu slah harap di maafkan,,, teman suka beterus terang skit..
klu btl pun x jd mslah...klu x teman minta maaf la...?????? :| :| :| :| :| :| :| :|
adisharma

User avatar
azmil_takuya
The Great Eagle
Posts: 2525
Joined: Tue Dec 07, 2010 7:18 am
Location: kajang selangor.....ipoh perak
Location: kajang selangor.....ipoh perak

Re: Magpie

Postby azmil_takuya » Tue Jan 25, 2011 2:00 am

adiMURAI wrote:
kaio wrote:
ennic wrote:hui kna psg ubt nyamuk r pasni kot..or leh sapu krim anti nyamuk tu kat cge :roll: wei geng, apa cita pasai lesen/permit nih?

Rasenya lebih baik tutup sangkar dgn kain @ kelambu psal kalo pkai ubat-ubatan ni mgkin ade side effect yg kurang baik kt burung...psal lesen ni, diorg baru umumkn aktanya jer tp x dikuatkuasakn lg...mgkn diorg masih dok tengah update sistem diorg kot...sabar dulu bro, baik tunggu & lihat dulu... :wink:




salam bro kaio' dari naluri teman,,, teman syak bro ni orng perhilitan.....klu slah harap di maafkan,,, teman suka beterus terang skit..
klu btl pun x jd mslah...klu x teman minta maaf la...?????? :| :| :| :| :| :| :| :|



btol ker bro kaio' ....2 dia....

User avatar
kaio
Flying Bird
Posts: 82
Joined: Wed Jul 28, 2010 2:07 pm
Location: Malaysia

Re: Magpie

Postby kaio » Tue Jan 25, 2011 11:17 am

Salam Bro Adi & Bro Azmil...
Sya xtau mane bro dpt firasat ni :? ...naik segan plak sya dibuatnye :oops: ...tp bro, x salah kalo brtanya :D ...
Sbenarnye sya bukan org Perhilitan...org krajaan pon bukan...skrg ni mmg susah nk keja krajaan kalo kelulusan x sbrape ni...kalo ade kelulusan ok pon belum tentu dapat kalo xde 'kabel besar'...tp kalo betul ade org perhilitan dlm forum ni, diorg pon rasanye x brani nk mengaku...takot kena serang...jd sasaran org nk lepas geram... :D
Post2 sya sblm ni bukan nk memihak kt diorg...tp skadar nk bg pndangan dr sudut yg brlainan...sya xde masalah dgn diorag psal diorg x prnah buat salah dgn sya...jd xde sbb ler sya nk sakit hati, marah @ benci dgn diorg...
Skrang ni sya dh x bela apa2 binatang dilindungi ni jd x terasa tekanan psal undang2 baru ni...ade jgk hajat nk bela blik MB ni tp bila tau lesen kena beku terus x jadi psal rasa x berbaloi nk bela sorok2 ni, xde kepuasan...dulu bela pon secara haram tp x plak sorok2 psal dulu zaman jahiliah...xtau undang2...skrg ni dh tau, rasa x sanggup plak nk bayar denda...sya bukan org yg byk duit...Skrg ni tgh pantau prkembangan trkini psal lesen ni...sbb ade lg hajat nk bela brung ni...secara sah...lama mane pon relaku tunggu... :mrgreen:
Penantian slama ni bukan sia2 sbb masa skrang ni ler kite boleh tambah ilmu pengetahuan & brmuhasabah diri....
Ape2 pon bro, sya mintak maaf lah kalo ade yg trkasar bahasa atau ade yg buatkn bro trasa hati...buang yg keruh, ambik yg jernih... :wink:

Maaf dh lari tajuk dan byk plak membebel... :P
" The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge."
- Stephen Hawking


Return to “Murai Kampung (Magpie Robin)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest