Spring jebak

Section in Malays language for discussing about the merbok pikat...
jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: Spring jebak

Postby jessejames » Sat Jan 08, 2011 3:50 pm

kerabat wrote:ada contoh cara buat tak ?
tips and trick dia ...


Bro,tak payah lapah tayarkereta lagi sebab sekarang kat kedai ada jual dawai spring,di kl la.kat puchong ada jual ,aku pernah nampak banyak kedai dah jusl dawai spring bukan saja kay puchong,kedai hardware di tempat lain pun adajual.
Tapi kalau kamu di negri lain tak tau la aku.Harap sdrajumpa.
Regards,
jessejames.

jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: Spring jebak

Postby jessejames » Sat Jan 08, 2011 3:50 pm

kerabat wrote:ada contoh cara buat tak ?
tips and trick dia ...


Bro,tak payah lapah tayarkereta lagi sebab sekarang kat kedai ada jual dawai spring,di kl la.kat puchong ada jual ,aku pernah nampak banyak kedai dah jusl dawai spring bukan saja kay puchong,kedai hardware di tempat lain pun adajual.
Tapi kalau kamu di negri lain tak tau la aku.Harap sdrajumpa.
Regards,
jessejames.

kerabat
Talking Birds
Posts: 177
Joined: Mon Jan 03, 2011 3:54 am
Location: kl

Re: Spring jebak

Postby kerabat » Thu Jan 13, 2011 11:47 am

saya di putrajaya @ hulu langat ...
nanti saya cuba cari la kat kedai hardware ..
tapi camne nak buatnya ?
main gulung camtu je ke ?
Image
Image
no telefon kawan : kosong satu sembilan enam enam tujuh lima dua lima kosong

User avatar
Seren_deq
Wise Owl
Posts: 1399
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:35 pm
Location: kuala kangsar

Re: Spring jebak

Postby Seren_deq » Thu Jan 13, 2011 12:00 pm

kerabat wrote:saya di putrajaya @ hulu langat ...
nanti saya cuba cari la kat kedai hardware ..
tapi camne nak buatnya ?
main gulung camtu je ke ?


Macam nie la bro kerabat....
Saya blom pernah lg buat jebak terkukur...
Tp jebak serindit ada la...
Kalu bro bukak forum Malaysian Origin Parrot ada gambar jebak serindit sy...
Pastu peratikan dekat pintu bingkas jebak...
Spring tu saya buat sendiri dgn dawai bunga telur jer...
mmg xder kualiti....
abg cuba cara bro yg suruh bakar tayar tuh...
potong dawai dalam satu kaki pastu lilit atau pusing kan keliling btg pensel...
yg penting.. hujung kena pegang dgn kuat.... lilit jer sampai bro rasa dah cukup utk jebak bro....
sebarang pendapat :
haluCnasi@yahoo.com(email)mahyuddin GBOM (facebook)

User avatar
zamri
Wise Owl
Posts: 823
Joined: Sun Jul 19, 2009 11:21 am
Location: Whitesand, Ke Rai Estuary

Re: Spring jebak

Postby zamri » Tue Feb 08, 2011 1:23 pm

saya tak pasti juga tentang kedai hardware ada jual benda ni...apa yang saya buat ialah gunakan dawai moto @ keta yang dah dibagitau....lapah..ambik dawai...lilit kat pen@apa2 benda yang sesuai....moga berjaya.. :D :D :D
"NO WOMEN NO CRY'...I SHOOT THE SHERIFF"
selising@gmail.com

User avatar
zamri
Wise Owl
Posts: 823
Joined: Sun Jul 19, 2009 11:21 am
Location: Whitesand, Ke Rai Estuary

Re: Spring jebak

Postby zamri » Fri Feb 11, 2011 6:56 am

satu lagi kalau nak buat spring jebak ialah menggunakan besi yang digunakan untuk melilit brek motor@basikal....yang ni lagi ok... :D :D :D
"NO WOMEN NO CRY'...I SHOOT THE SHERIFF"
selising@gmail.com


Return to “Merbok Pikat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest