MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Section in Malays language for discussing about the merbok pikat...
User avatar
naneng
Talking Birds
Posts: 171
Joined: Mon Apr 14, 2008 1:06 pm

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby naneng » Mon Feb 09, 2009 12:14 pm

KM n Che Wan........
Camni ke dikatakn tandang/derak

Image

Nasib baik dia ni Siam,kalau dia kpg dh lama ku masukkn dalam jebak.....

jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby jessejames » Mon Feb 09, 2009 2:05 pm

Irwan Fahmy wrote::D Betoi.. Itu pasal u kena tgk sama itu burung dulu.. Lg senang ckp dpan2 sama tuan,kasi deal harga baik2.. Kita ada jumpa burung cantik,elok,murah kita kasi tau kawan2.. Mau pangyau lama sama kawan2..


Bro KM,kau pun satu jugak,kau nak yang sudah bunuh,nak murah pulak camner,kau ikut nasihat bro Irwan,pegi tengok,masuk jebak ikat kat pokok dengar bunyi,kalau ok bincang sama tuan dia,burung belum bunuh takan dia nak jual harga gila,yang penting jinak,tak mengelupur dlm jebak,ah dah masuk jebak kau pun dah bolih agak boloih jadi ke tidak.Jangan pikir lama2,nanti kena rembat org lain bro.
Regards,
jessejames.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Tue Feb 10, 2009 1:01 am

yup.. hampir sama!
tp, kalau tandang tuh, tanpa ada BH di depan, tau2 dia anggok jer.. lepas tuh kalau derak tandang, dia wauuuuuuarrrrrrrrRRR :lol:

hari sabtu baru2 nih ada gi umah tok menakan, nampak la sekor burung dia anggok tanpa sebab, tandang rupanya..
next trip mau sahkan itu pesum atau kampung, kalau kampung mau minta sama dia.. :mrgreen:

naneng wrote:KM n Che Wan........
Camni ke dikatakn tandang/derak
.........................
Nasib baik dia ni Siam,kalau dia kpg dh lama ku masukkn dalam jebak.....

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Tue Feb 10, 2009 1:04 am

JJ, kau jgn xtahu.. baru2 nih aku ada pergi tengok satu tandang, belum membunuh lagi.. tp sudah mau jual rm300-rm400.. itu firm! ada ke gila mcmtuh.. kalau sudah bunyi dlm jebak xpa la jugak.. ini belum diajar.. sendiri mau igt woo..
nnt kalau aku pi, aku nak minta dia test jugak.. :mrgreen:

jessejames wrote:Bro KM,kau pun satu jugak,kau nak yang sudah bunuh,nak murah pulak camner,kau ikut nasihat bro Irwan,pegi tengok,masuk jebak ikat kat pokok dengar bunyi,kalau ok bincang sama tuan dia,burung belum bunuh takan dia nak jual harga gila,yang penting jinak,tak mengelupur dlm jebak,ah dah masuk jebak kau pun dah bolih agak boloih jadi ke tidak.Jangan pikir lama2,nanti kena rembat org lain bro.

jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby jessejames » Tue Feb 10, 2009 3:09 am

KEDAHmaju wrote:JJ, kau jgn xtahu.. baru2 nih aku ada pergi tengok satu tandang, belum membunuh lagi.. tp sudah mau jual rm300-rm400..

Itu harga gila KM,sini dah bunuh pun tak macam tu punya mahal,kalau harga cam tu bukan kau bayar 10% baru rm 30,kau bawak pegi mikat,tengok macammana,kalau ok cerita harga,kalau tak ok suruh dia burn deposit macam sewa pikat.Tapi paling bagus kau ajak dia pegi mikat sekali,kalau bunuh ok tapi dng jebak dia sekali.whatever harga gila.
Regards,
jessejames.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Tue Feb 10, 2009 3:25 am

standard sana, tandang berapa ratus bro jj..?


Return to “Merbok Pikat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest