MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Section in Malays language for discussing about the merbok pikat...
jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby jessejames » Tue Feb 10, 2009 5:08 am

KEDAHmaju wrote:standard sana, tandang berapa ratus bro jj..?


Max 250,tapi memang susah nak cari pikat merbok,sebab tak ramai yg main,tu pun dah bunuh,kalau yg cukup hebat 300.Kau nak lebih tak de org nak beli,dia org lebih rela train bb sendiri.Tapi kalau nak short cut apa bolih buat,macam aku cakap kau tengok kalau kau dah minat bincang pasal harga,takan tak bolih kurang.Kalau kau dah betul minat pikat tu,kau beli ajer km,memang harga mahal tapi kalau sedap main tak rugi drp train 10 ekor belum tentu jadi,lagi pun bukan kau beli burung tiga empat ratus hari2.Itu stail aku la,kalau aku dah minat aku bayar ajer,tapi mesti ada budget dia ,jgn sampai kita kena ketawa org misalnya satu ribu kau bayar pada hal market going rate lima ratus.Eh bro,kat kl kalau kata pikat kedah derak kuching,paling murah 800 bro,ada sampai 1k,org kl cukup gila burung kedah yg derak kuiching;sini panggil burung meow.
Regards,
jessejames.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Tue Feb 10, 2009 6:01 am

rm250-rm300 yg sudah membunuh.. murah sangat2 la yer JJ?
bro JJ..? itu derak kucing, tandang tarik depan ka..? derak tarik hujung..?

weiauuuuuuuu :lol:

jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby jessejames » Tue Feb 10, 2009 3:40 pm

KEDAHmaju wrote:rm250-rm300 yg sudah membunuh.. murah sangat2 la yer JJ?
bro JJ..? itu derak kucing, tandang tarik depan ka..? derak tarik hujung..?

weiauuuuuuuu :lol:


Bro aku sampai skrg tak paham derak kucing apasal mahal,aku dah pinjam,tak hebat pun tapi yg pinjam kat aku tu ada beli 2 ekor;sekor rm750 yg sekor lagi rm1500 bib,derak kucing ni derak last tu wauu!macam kucing megaum la,tak heran la derak tarik hujung.Tu tok guru aku cakap kalau dah harga cam tu kena test sebab kita ingat derak kucing,rupanya derak menghalau.tapi sampai harga cam tu tak payahla,bukan taraf aku.
Regards,
jessejames.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Thu Feb 12, 2009 1:28 am

maybe dah jadi trend JJ.. smua gila derak kucing.. nnt sampai masa gila derak dinosour, smua pakat2 carik.. hehehe
kalau derak kucing mcm kau ckp tuh, ada satu tempat banyak derak kucing.. nnt, aku cuba mau pi test disitu.. ada budak main merbah lekiaq tunjuk sama aku.. seminggu lepas.. :mrgreen:

jessejames
Wise Owl
Posts: 715
Joined: Mon May 05, 2008 1:01 pm
Location: kuala lumpur

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby jessejames » Thu Feb 12, 2009 4:17 am

[:[/quote]
Bro,kau main merbah lekiaq(sini kita panggil merbah lilin,aku ada sekor pikat,bila dia ada api,huh!mengeceh macam murai pun ya macam barau pun ya,tangkap pakai jebak garang burung ni bila dtg nak laga.
Regards,
jessejames.

User avatar
KEDAHmaju
Moderator
Moderator
Posts: 1161
Joined: Tue Mar 18, 2008 9:34 am
Location: KEDAH
Location: alor setar, kedah darul aman, malaysia
Contact:

Re: MERBOK KAMPUNG (PIKAT) DAN LLN JENIS BURUNG.

Postby KEDAHmaju » Fri Feb 13, 2009 1:06 am

:mrgreen:

kalau itu mcm, xkan la kau xbuleh cari sekor merbah lilin utk aku kan..? :mrgreen:


Return to “Merbok Pikat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest