my 1st baby suphur crested cockatoo

A cockatoo is a parrot that is any of the 21 species belonging to the bird family Cacatuidae, the only family in the superfamily Cacatuoidea. Along with the Psittacoidea (true parrots) and the Strigopoidea (large New Zealand parrots), they make up the order Psittaciformes (parrots). The family has a mainly Australasian distribution, ranging from the Philippines and the eastern Indonesian islands of Wallacea to New Guinea, the Solomon Islands and Australia.
User avatar
sulfur
Wise Owl
Posts: 407
Joined: Fri Aug 01, 2008 5:47 pm

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby sulfur » Mon Jan 26, 2009 3:39 pm

kerajaan taknak ambik peduli kot,pasal cockatoo ni burung dari negara luar,peruntukan untuk ternakan burung puyuh tu adalah,dan mungkin kalau di apply kan peruntukan penyelidikan pembiakan helang merah di langkawi contohnya,diaorang bleh bagi kot.Kerajaan Indon sendiri pun sebagai tuan empunya spesis burung ni pun ambik sikap sambil lewa,takkan kerajaan kita lak yg susah payah nak gi breedkan depa punya burung?sekadar nak menampung keperluan segelintir hobbyist di M'sia yg suka cockatoo ni,diaorg cakap...mmmnn tak payah lah,hang pi breedlah cockatoo hang tu kat tepi rumah,dapat anak dua tiga ekor nanti hang pi lego kat mudah.com...[/quote]

hahahhahhahahah macam pernah ku dengar mudah.com ni hahhahahha..tu la pasal rasanye baik gua apply lesen senjata api lagi bagus rasanye dapat gak tembak apa yang patut dari membuang masa duk kat jabatan perhilitan tu..ader ke patut pernah aku nak apply import burung masuk pastu aku pergi sana nak supmit cites dari luar tu kat sini untuk import permit dia kata kene tggu dulu sebulan proses..aku pon angin ler cites dari luar tu da ready ngan burung da ready nak masuk quarentin..kalu nak tggu sebulan mampus ler burung tu.. aku pon bagi tau dia quarentin kat sana pon baru 14 hari awak suh saya tggu sebulan camana awak buat keje ni..gelabah ajer dia dengar aku ckp camtu..aku rasa dorang ni xpandai buat keje laaa..main taram jer..apa kata kita taram dorang ni cukup cukup..

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby Irwan Fahmy » Mon Jan 26, 2009 6:49 pm

Asyik main lepas tangan je ye..

User avatar
sulfur
Wise Owl
Posts: 407
Joined: Fri Aug 01, 2008 5:47 pm

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby sulfur » Sat Jan 31, 2009 5:16 pm

Irwan Fahmy wrote:Asyik main lepas tangan je ye..



ni bukan lepas tangan jer ilmu pon xde tapi duk counter..

User avatar
ebudgies
Wise Owl
Posts: 397
Joined: Wed Dec 31, 2008 9:14 am
Location: Kuala Lumpur

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby ebudgies » Sun Feb 01, 2009 2:27 am

sulfur wrote:
Irwan Fahmy wrote:Asyik main lepas tangan je ye..



ni bukan lepas tangan jer ilmu pon xde tapi duk counter..


tu la.... org tak de ilmu buat keje memang mengarut...
lagi satu diorg ni tak boleh berfikir....
takder common sense....
tu yg problem tu.....

jom jumpa karam singh walia
Al Fatihah buat - Pvt Zulfikri Mohamed Ariffin 13-6-1988 - 19-2-2009 Perajurit Muda yg gugur di Perbatasan Negara. Semoga impiannya syahid diterima Allah... Berterus Teranglah Walaupun Pahit. Terimalah Hakikat Walaupun Perit

User avatar
sulfur
Wise Owl
Posts: 407
Joined: Fri Aug 01, 2008 5:47 pm

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby sulfur » Wed Feb 04, 2009 5:11 pm

ebudgies wrote:
sulfur wrote:
Irwan Fahmy wrote:Asyik main lepas tangan je ye..



ni bukan lepas tangan jer ilmu pon xde tapi duk counter..


tu la.... org tak de ilmu buat keje memang mengarut...
lagi satu diorg ni tak boleh berfikir....
takder common sense....
tu yg problem tu.....

jom jumpa karam singh walia


beb karam singh walia kes alam sekitar beb... ni kan nak kene panggil PM jer turun kasi dia tgk ler stuff dia..

User avatar
Irwan Fahmy
Moderator
Moderator
Posts: 5637
Joined: Sun Jun 01, 2008 7:31 pm
Location: Kangar, Perlis
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman
Contact:

Re: my 1st baby suphur crested cockatoo

Postby Irwan Fahmy » Wed Feb 04, 2009 11:46 pm

Tak yah PM.. Sekarang ni kan ke ada email direct ke KSU..Hantar ja email gerenti berbalas n ada feedback.. Sekarang ni aduan dia dah amik pakai.. Memang panas punggungla pas ni kalau keja sambil lewa dalam perkhidmatan kerajaan.. :twisted:


Return to “Cockatoos”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest